HTML

Non vincere sed vastare venimus...

Egy kommunikációs szakember gondolatai olyan kommunikációs esetekről, ahol a cél/eredmény egyértelműen nem a győzelem volt, hanem a pusztítás... Pedig olyan könnyen lehetett volna...

Friss topikok

Amikor se válaszolni, se hallgatni nem jó

2015.02.08. 14:10 :: fpj

Nagyon kellemetlen, amikor így kiborul a bili, idáig fajulnak a dolgok. Főleg azért, mert elképzelhetetlen, hogy ilyen körökben ne lehetne csendben rendezni egy akármilyen nagy nézeteltérést is. Erre kifakad az egyik potentát a másikra, interjúban, hogy az geci.

A politikai játszmáknak - mint a diplomáciának - vannak íratlan szabályai. Nem véletlenül. Ezek a szabályok lehet hogy ósdinak tűnnek, mert évszázados múltra tekintenek vissza, ugyanakkor épp ez a lényeg: oka van annak, hogy bizonyos szabályok évszázadok óta túlélnek. 

Sajnos mindig vannak feltörekvő ifjak, vagy épp önmagukat túlértékelő vezetők, akiket nem a köz java, a fenntartható fejlődés, és a békés átmenet ihlet, amikor úgy döntenek, hogy bizonyos szabályok rájuk nem vonatkoznak, mert amúgy is csak akadályozzák őket a céljaik elérésében. 

Ilyenkor aztán előbb-utóbb felrúgnak olyan ki nem mondott egyezségeket is, amik aztán kellőképpen megbosszúlják önmagukat. A kevésbé szerencsés országokban persze ezeket is el lehet kenni (egy ideig), de globalizálódó világunkban az ilyen elszigetelések egyre kevésbé működnek. 

Az internetet nem lehet már teljesen blokkolni, cenzúrázni, irányítani. Hiszen épp ez az egyik dolog, ami ellen kitalálták. Az emberek és a technika fejlődésével sem lehet örökre szembeszállni. Nem véletlen, hogy a sajtót tartják a negyedik hatalmi ágnak. És ez egyre inkább így lesz. 

Röviden a tanulság: soha ne vessz össze a sajtóval. Hosszútávon ez mindenképp vereséget jelent. Ha pedig politika és gazdaság is van az ügyben, egyezz meg. Az ár mindig kedvezőbb, mint a kár. 

Szólj hozzá!

Címkék: politikai kommunikáció worst practice válságkommunikáció

A bejegyzés trackback címe:

https://accordingtome.blog.hu/api/trackback/id/tr477262801

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása