HTML

Non vincere sed vastare venimus...

Egy kommunikációs szakember gondolatai olyan kommunikációs esetekről, ahol a cél/eredmény egyértelműen nem a győzelem volt, hanem a pusztítás... Pedig olyan könnyen lehetett volna...

Friss topikok

Kaka a kommunikáció! - Gyorsan, egy mekk mestert!

2012.12.07. 14:59 :: fpj

02.jpg"Orbán Viktor kormányfő szerint több fontos témát azért nem tudtak elmagyarázni az embereknek, mert azok kommunikációja elveszett a kormány és a Fidesz stábja között. Orbán a helyzet rendezésével Kocsis Máté józsefvárosi polgármestert bízta meg, aki a kommunikációs hierarchiájában a kormányszóvivő felett állna."

Kocsis Máté, született: Budapest, 1981. május 6., Legmagasabb iskolai végzettsége: Pázmány Péter Katolikus Egyetem Jog- és Államtudományi Kar - jogász (2004). Munkatapasztalat: önkormányzati majd országgyűlési képviselő, polgármester.

Akkor tehát összegzem: kaka a kommunikáció. Igaz, már egy ideje mindenféle népeket nevezgetünk ki mindenféle kommunikációs posztokra, aztán persze a nép még mindig nem érti, hogy neki miért jó mindaz, amit ellene vele tesznek, de hát majd most! Ideje ráfordulni a kampány célegyenesére, és ha már romokban a gazdaság, a költségvetés, az ország, meg az emberek megélhetése, és egyszerűen elfogyott az osztogatni való pénz, akkor egy megoldás maradt: meg kell nekik magyarázni, hogy ez mind nem így van, és hogy nekik most nagyon jó!

Na ehhez kell egy jó kommunikációs szakember, egy jó kommunikációs csapat! És akkor - mondom, már összegeztük, hogy kaka az eddigi kommunikáció - kikből lesz a szupercsapat? Szijjártó Péter, Selmeczi Gabriella, Giró-Szász András, és most Kocsis Máté. Mert értenek hozzá. Mind. Nagyon. Nyilván. Meg bizonyítottak is. De még hogy!

Akkor vegyük sorra:

Szijjártó Péter: A középiskola elvégzése után a budapesti közgazdaságtudományi egyetem nemzetközi kapcsolatok szakán folytatta tanulmányait, s emellett sportmenedzsmentet is tanult. 2002-ben közgazdász diplomát szerzett. A politikai életbe 1998-ban kapcsolódott be, ekkor lépett be a Fideszbe, majd egy évvel később a győri Fidelitas csoport alapítója, 2001-ig városi elnöke volt. 2001-2004-ben a Fidelitas országos alelnöke, 2004-2005-ben az országos választmány alelnöke, 2005-2009 között a Fidelitas elnöke, 2005-2009-ben a Fidesz győri városi elnöke volt. 2006-tól a Fidesz országos szóvivője, kommunikációs igazgatója volt, 2009 óta az elnöki stáb vezetője.

Selmeczi Gabriella: Általános és középiskolai tanulmányait Budapesten végezte, 1983-ban érettségizett. Két évig szülei vállalkozásában dolgozott, majd 1985-ben felvételt nyert a Kereskedelmi és Vendéglátó-ipari Főiskolára. 1989-ben üzemgazdász szakon végzett. 1990-tõl 1991-ig az esztergomi Vitéz János Tanítóképző Főiskolán újságírói képesítést szerzett. 1990-tõl 1991-ig a Budaörsi Városi Tv szerkesztő-riportere. 1991-tõl 1994 nyaráig az Intereska Kereskedelmi Kft. ügyvezető igazgatója. Jelenleg főállású képviselő.

Giró-Szász Andás: 1996. Történelemtanári egyetemi diploma, 2001. Politikai Szakértői másoddiploma. Plusz két abszolvált - azaz be nem fejezett PhD.
1997-2000. ELTE BTK Történelem Tanszék - megbízott előadó, 1999–2002. Miniszterelnöki Hivatal – külsős politikai szakértő, 2000-2004. OKTK Kormányzati Munkát Elősegítő Program - kutatásvezető, 2000–2011. Századvég Alapítvány – tudományos munkatárs, majd oktatási igazgató, végül ügyvezető igazgató. 2006-2011. Strategopolis – ügyvezető igazgató.

Kocsis Máté: Legmagasabb iskolai végzettsége: Pázmány Péter Katolikus Egyetem Jog- és Államtudományi Kar - jogász (2004). Munkatapasztalat: önkormányzati majd országgyűlési képviselő, polgármester.

Elmondhatjuk tehát, hogy ezek az amúgy kiváló emberek nem éppen kommunikációs pályára készültek. Legközelebb még mindig Selmeczi Gabriella áll a pályához, na de ez azt hiszem épp azt igazolja, hogy milyen botrányos az egész csapat.

És akkor idézzük fel mégegyszer: Orbán Viktor ezekkel az emberekkel kíván erősíteni a kommunikáción. Egy olyan helyzetben, ahol egy kőkemény profinak is nagy levegőt kellene vennie, hogy megmagyarázza, miért is jó mindaz, amit a kormány az emberekkel és az országgal tett... Nem, jobban belegondolva ezt a melót egy kőkemény profi visszautasítaná.

Á! Hacsak nem ezért esett a választás ezekre a jóemberekre. Senki más nem vállalta...

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://accordingtome.blog.hu/api/trackback/id/tr694953006

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása