HTML

Non vincere sed vastare venimus...

Egy kommunikációs szakember gondolatai olyan kommunikációs esetekről, ahol a cél/eredmény egyértelműen nem a győzelem volt, hanem a pusztítás... Pedig olyan könnyen lehetett volna...

Friss topikok

Tandíj avagy diákhitel - ingyen van a hűtő is!

2012.12.06. 12:02 :: fpj

Jaj miért kell ilyen magasra dobni a labdát? És jaj miért nem üti le senki azt a magas labdát a másik térfélen?
Azt mondja a kormány, hogy habár drasztikusan csökkentette az államilag támogatott férőhelyek számát a felsőoktatásban (megint jól szembeköpve egyébként saját magát), az valójában nem egyenértékű a tandíj bevezetésével, merthogy van helyette olcsó diákhitel! Aham. Tehát otthon a részletre vett hűtő is tulajdonképpen ingyen van, csak kicsit később, havonta, több részletben fizetek a banknak egy bizonyos összeget. Mi több! Ilyen logikával az állami kamattámogatással vett lakás is ingyen van! Nincs díja, csak később hosszú évekig részletekben vonják a fizetésemből. De ingyen van!

Ezt most tényleg miért kellett? És miért mindjárt a fejeseknek? Merthogy huszadrangú pártkatona még fiatal és megzavarhatja a kamerák kereszttüze, az rendben van. De hogy a miniszterelnök és a kormányszóvivő mondjon ekkora blődséget!

Szegény egykori magyartanárom - a Józsi - jut eszembe. Mindig azt mondta nekünk a feleltetések után: stupid ez a banda...

Arról, hogy pénzkidobás-e az állam részéről a felsőoktatásba fektetni, itt olvashattok bővebben...

"Magyarországnak megéri pénzt fektetni a felsőoktatásba, mert az egyik legjobb megtérülési arányt mutatja az OECD-országok között, a listán az ötödik helyen áll. Magyarországon például egy férfi felsőfokú oktatása 14-szeresen térül meg az államnak - a későbbi diplomás dolgozó által befizetett adók miatt, és azért, mert kevesebb szociális juttatást kell neki adni."

Amúgy pedig a nemzet haszna az ingyenes köz- és felsőoktatáson nem szabadna, hogy kérdőjeles legyen, egy magát nemzetinek valló kormány részéről. Mindazok a nagy nevek, akiket szellemi elődjeiknek szeretnének tartani, a nemzet felemelkedésének zálogát látták a minél szélesebb rétegekre kiterjesztett, minél magasabb szintű oktatásban.

tandij eu-ban.jpg

Szólj hozzá!

Címkék: tandíj felsőoktatás

A bejegyzés trackback címe:

https://accordingtome.blog.hu/api/trackback/id/tr44950768

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása