HTML

Non vincere sed vastare venimus...

Egy kommunikációs szakember gondolatai olyan kommunikációs esetekről, ahol a cél/eredmény egyértelműen nem a győzelem volt, hanem a pusztítás... Pedig olyan könnyen lehetett volna...

Friss topikok

Jaj de ciki! Véletlenül a szakember szólalt meg egy államtitkárból...

2014.12.20. 18:28 :: fpj

A foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkár élő adásban, ráadásul hazai pályán, a Hír Tv-ben felelte azt egy kérdésre, hogy a vasárnapi zárvatartás elrendelésével, munkahelyek fognak megszűnni az ágazatban. Ahogyan ezt amúgy minden szakember egyöntetűen állítja, józan paraszti ésszel is egyértelmű, plusz friss külföldi példa is mutatja. 

Ami még ennél is cikibb, az az, hogy szinte látom, amint még aznap este cseng az államtitkár szolgálati mobilja, és minden technikai tompítás ellenére is recseg a hangszóró, ahogy az artikulálatlan üvöltést továbbítja Sanyi fülébe, valószínűleg egy minisztertől vagy "tanácsadótól": milyen munkahely megszűnés Sanyi bazmeg, milyen munkahely megszűnés? Mi munkahelyeket teremtünk, egymilliót! Bazmeg Sanyi, bazmeg! És így tovább...

Aztán másnap reggel jön is a minisztériumi közlemény, amely "egyértelműsíti" (sic!) Sanyi tegnap esti kijelentését. Hogy tulajdonképpen nem is ezt mondta, de ha mégis, akkor sem ezt jelenti, mert a kormány munkahelyeket teremt, és a GDP meg a szabad piac, kereslet-kínálat, jobban élünk mint 4 éve. 

Persze, egy ilyen bakit nem lehet megúszni büntetlenül, így szegény Sanyink, akiből este, fáradtan, feltört a szakmai énje, most kénytelen újra kamerák elé állni, és elmondani, hogyan is gondolta valójában. Mindezt rezzenéstelen arccal, magát komolyan véve... Egyúttal minden hitelességét végleg elvesztve.

Jaj de szomorú ez a kormányzati kommunikációs nem-stratégia... 

 

Szólj hozzá!

Címkék: politikai kommunikáció worst practice válságkommunikáció

A bejegyzés trackback címe:

https://accordingtome.blog.hu/api/trackback/id/tr257029115

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása