HTML

Non vincere sed vastare venimus...

Egy kommunikációs szakember gondolatai olyan kommunikációs esetekről, ahol a cél/eredmény egyértelműen nem a győzelem volt, hanem a pusztítás... Pedig olyan könnyen lehetett volna...

Friss topikok

Uborkaszüret a kormányzati kommunikációban

2012.08.13. 15:34 :: fpj

Haladó szellemű kormányunk roppant igyekvéssel próbálja a munkavállalók kegyeit keresni. Ha már a stabil gazdaságpolitikával és a reálbér legalább szinten tartásával nem megy, akkor mondjuk a szavak szintjén. Csakhogy a keverékbe került még egy csipetnyi uborkaszezon is, és a képzetlen és tehetségtelen kormányzati kommunikációs gárda lám, feltalálta a spanyolviaszt!

A kormány - és azon belül a Nemzetgazdasági Minisztérium - honlapján az alábbi közlemény jelent ugyanis meg:

"Az értékteremtő munka megbecsülése, a munkabalesetek megelőzésének elősegítése érdekében a Kormány kiemelt fontosságot tulajdonít az egészséges és biztonságos munkavégzés körülményeinek. Ennek megteremtésére és fenntartására azzal is fel kívánja hívni a munkáltatók és a munkavállalók figyelmét, hogy április 28-át a munkabalesetben elhunyt, illetve megrokkant munkavállalók emléknapjává nyilvánítja."

"A Kormány felkéri a munkáltatókat és a munkavállalókat, hogy – a munkavégzés egészséget nem veszélyeztető és biztonságos feltételeinek megteremtéséhez fűződő össztársadalmi érdek hangsúlyozása mellett – minden évben április 28-án emlékezzenek meg a munkabalesetben elhunyt, valamint megrokkant munkavállalókról."

Ugyanakkor - mint az közismert:

A Kanadai Közalkalmazottak Szakszervezete kezdeményezésére 1984 óta április 28. a Munkahelyi Balesetben Megsérültek és Elhunytak Nemzetközi Emléknapja.

1996-ban emelkedett e nap a nemzetközi napok közé az ENSZ-nél is, amikor a Szabad Szakszervezetek Nemzetközi Szövetségének kezdeményezésére egy emlékgyertyát gyújtottak azok tiszteletére, akik munkájuk következtében vesztették életüket.

2003 óta a Nemzetközi Munkaügyi Szervezet (ILO) a Munkavédelem napjaként tartja számon ezt a napot.

A helyzet tehát a következő. Végtelen igyekvésében, a kormány olyannyira próbál munkavállaló-barátnak látszani, hogy egy 16 éve nemzetközileg is elismert emléknapot, amelyet a magyar szakszervezeti mozgalom is minden évben megtart - sőt felhívja rá az ország figyelmét -, hirtelen maga is emléknapnak nyilvánít. A megfogalmazással pedig csak tovább ront a helyzeten, (a csúsztatás állatorvosi lovát láthatjuk éppen) miután a szöveg értelme azok számára, akik erről az emléknapról eddig nem tudtak az, hogy ezt az emléknapot a mi haladó szellemű kormányunk jelölte ki, és rendelte hozzá az április 28-i dátumot.

Ejnye no.


Szólj hozzá!

Címkék: uborkaszezon csúsztatás Munkavédelem

A bejegyzés trackback címe:

https://accordingtome.blog.hu/api/trackback/id/tr144675063

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása