HTML

Non vincere sed vastare venimus...

Egy kommunikációs szakember gondolatai olyan kommunikációs esetekről, ahol a cél/eredmény egyértelműen nem a győzelem volt, hanem a pusztítás... Pedig olyan könnyen lehetett volna...

Friss topikok

A KO mindig ott sunyul valahol, ha nem is sejted...

2015.03.12. 15:21 :: fpj

Most azon túl, hogy milyen frappáns és teljességgel elfogadhatatlan, hogy míg Vida Ildikó utasítja a NAV-ot, hogy az világítsa át Vida Ildikó és a NAV tevékenyéségt, addig Polt Péter ugyanezt teszi a Legfőbb Ügyészségen, beszéljünk arról, hogy a KO még ilyenkor is ott sunyulhat az árnyékban. 

Mert hiába van lezsírozva minden pozíció és annak ellenőre is, ha más nem, hibák mindenhol akadnak. Amikor az amúgy Fideszes képviselőből ÁSZ elnökké avanzsált Domokos László, teljesen érthetetlen módon mindezek után letesz egy jelentést a nyilvánosság asztalára azzal, hogy a NAV működése kis túlzással minden kritikán aluli, és a de facto folytatólagos törvénysértés mellett mintegy 3800 milliárd forintról mondtak le csak úgy.

Amúgy normál esetben ez az ÁSZ feladata. Az Állami Számvevőszék az Országgyűlés legfőbb pénzügyi és gazdasági ellenőrző szerve, amely az Országgyűlésnek alárendelve látja el feladatát, és amely általános hatáskörrel végzi a közpénzekkel, illetve az állami és önkormányzati vagyonnal való gazdálkodás ellenőrzését. 

Csakhogy nyilván nem azért ül egy vérfideszes szaki a szervezet vezetői székében, hogy ilyen megállapításokat tegyen akkor, amikor már 5. éve a Fidesz kormányoz, minden függő és független szervezet élén az ő pártkatonáik vannak, és  elvileg mindenki aki velük van feddhetetlen, de legrosszabb esetben is az a bűne, hogy szorgalmasan dolgoztak egy életen át a szülei és amúgy meg minden törvényes és szabályszerű volt (ha morálisan elfogadhatatlan is).

Persze van az ügynek egy másik olvasata is. Mégpedig a Simicska-féle. Hogy ugye a kitiltási botrány már le is csengett, meg akkor annyira az volt a mondás, hogy nincs is kitiltási ügy, hogy amiatt már mégsem lehet kitenni a Simicska-barát Vidát a NAV éléről, tehát kell valami más indok. Hát nesze. Itt egy indok.

A probléma - többek között - ezzel ott van, hogy nem elég, hogy az infláció mellett a lakosság bizalma is lassan átcsap deflációba, ha pénzügyekről van szó, de ezzel még a maradék adófizetési morált is sikerülhet lenullázni... 

Szólj hozzá!

Címkék: politikai kommunikáció válságkommunikáció

A bejegyzés trackback címe:

https://accordingtome.blog.hu/api/trackback/id/tr267262925

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása