HTML

Non vincere sed vastare venimus...

Egy kommunikációs szakember gondolatai olyan kommunikációs esetekről, ahol a cél/eredmény egyértelműen nem a győzelem volt, hanem a pusztítás... Pedig olyan könnyen lehetett volna...

Friss topikok

A norvég pénz a norvégoké

2014.06.27. 13:43 :: fpj

Vihar a biliben, mondhatnánk, ha nem lennének messzire fodrozódó hatásai a kormány médiahackjének a Norvég Alap pályázatainak nyertesei ellen. Médiahack, igen, mert valójában egy nemlétező dologról vitatkoznak, mégis úgy teszik mindezt, hogy tele vele a sajtó. Amúgy brilliáns. Csak roppant kártékony, és hát nem elegáns.

A norvég pénz ugyanis a norvégoké, norvég állampolgárok adóforintjaiból juttatta norvégia különböző, neki tetsző magyarországi (és egyébként egy csomó másik országbeli) civil szervezetnek. Ezekről a civil szervezetekről még annyit kell tudni, hogy adott ország minden törvényét betartva alakultak és működtek, tevékenységük nem illegális. 

Ja, és mielőtt elfelejtem, Norvégia nem csak úgy stikliben utalja ám ezeket a pénzeket a nyertes szervezeteknek, hanem előtte annak rendje és módja szerint nemzetközi egyezményben megállapodott Magyarország kormányával, ahogy az kultúrnépek között illik. 

Adódik hát a kérdés: mégis mi köze a magyar kormánynak ezekhez a pénzekhez? Az ég világon semmi. Amíg a támogatott szervezetek nem terrorszervezetek vagy bűnbandák, semmi köze az államnak ahhoz, hogy Norvégia - ami azért mégsem egy harmadik világbeli diktatúra - miként támogat egyes magyarországi civil szervezeteket. 

És itt azért álljunk meg egy szóra, amúgy kommunikációs szinten: ha ez mégis bántja a magyar állam szemét, akkor hogyhogy nem tesz semmit a valóban szélsőséges magyarországi mozgalmak finanszírozói felkutatásáért és mindennemű támogatás megszüntetéséért? Vagy ami még kínosabb, mert időben teljesen egybeesik: miért fogad Magyarország miniszterelnöke harmadik világbeli diktátorokat nagy pompával és széles mosollyal? ööö...

Szólj hozzá!

Címkék: médiahack politikai kommunikáció csúsztatás

A bejegyzés trackback címe:

https://accordingtome.blog.hu/api/trackback/id/tr36433579

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása