HTML

Non vincere sed vastare venimus...

Egy kommunikációs szakember gondolatai olyan kommunikációs esetekről, ahol a cél/eredmény egyértelműen nem a győzelem volt, hanem a pusztítás... Pedig olyan könnyen lehetett volna...

Friss topikok

Válságkommunikáció! Az Isten szerelmére Simon!

2014.02.07. 12:32 :: fpj

Kipattant a hír: egy prominens ellenzéki politikusnak százmilliós rejtett vagyona van egy külföldi bankszámlán. Pár nap csend. Aztán név szerint: Simon Gábor MSZP alelnök feledkezett meg 240 millió forintról, egy osztrák bankszámlán. Aztán megint pár nap csönd. Az Isten szerelmére, az MSZP-ben még mindig senkit nem foglalkoztatnak kommunikációs végzettséggel?

Simon_Gábor.JPGMik ezek a hallgatások, mik ezek a tanácstalanságok, mik ezek a bénázások? Pláne a választások előtt pár héttel?

Most tényleg higgyem el, hogy az ország második legnagyobb pártja, többszörös kormánypártja nem rendelkezik kommunikációs stratégiával? Hogy annyi FIDESZ és Hír TV támadás ellenére, még mindig nincs egy válságstáb, egy válságkommunikációs szakember vagy legalább egy terv?

És ezek az emberek egy országot irányítottak! Azt a nemjóját! 

Hol van az MSZP Szijjártó Pétere és Selmeczi Gabriellája, akik ilyenkor előugranak a butaság homályából és gombnyomásra okádják magukból az elterelő rágalmakat? Vagy valami!

Amikor szembesítik az MSZP vezetését különböző interjúkban, hol van az előre betanult monológ arról, hogy például pont úgy feledkezett meg Simon a millióiról, ahogy Szijjártó Péter a hónapokig duplán utalt - azaz 2x2 milliós - fizetéséről???

És ez most csak egy pillanat alatt kipattant válasz részemről, nem pedig egy országos politikai párttól elvárható válságkommunikációs cselekvési terv részlete.

Szeretném hinni, hogy nem én kiáltok, hanem a kommunikációs szakma dübörög, de nem. Mindenki hallgat, és a FIDESZ mosolyogva szörföl kommunikációs előnye verte hullámain, pedig csak egy apró szikla kellene a tengerfenéken, hogy a hullám megtörjön, és maga alá gyűrje a politikai hullámlovasokat...

 

 

Szólj hozzá!

Címkék: politikai kommunikáció worst practice válságkommunikáció

A bejegyzés trackback címe:

https://accordingtome.blog.hu/api/trackback/id/tr815818040

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása