HTML

Non vincere sed vastare venimus...

Egy kommunikációs szakember gondolatai olyan kommunikációs esetekről, ahol a cél/eredmény egyértelműen nem a győzelem volt, hanem a pusztítás... Pedig olyan könnyen lehetett volna...

Friss topikok

Interjú történelem, közszereplő történelem

2014.04.30. 12:06 :: fpj

A hír24 riportere Oroszi Babett, és Magyarország volt köztársasági elnöke, Schmitt Pál összefutottak a felcsúti stadion átadóján, ahol az utóbbi szereplő olyan magaslabdát dobott az újságírónak, amit állítom, hogy 1000-ből egy mert csak volna lecsapni. Bónusz plusz: a volt államfő olyan eleganciával védett, hogy azt tanítani kell a jövőben a politikai kommunikáció kurzusokon. Gyönyörű, komolyan mondom, gyönyörű!

S.P.: - Írok egy könyvet egyébként, ..., a sport és a fenntartható fejlődés, a környezetvédelem kapcsolatáról.

O.B.: - Ez saját könyv lesz, vagy merít ugyanúgy?

S.P.: - Ide nem lehet nem meríteni, hiszen ha az ember végigmegy az elmúlt húsz év olimpiai játékain, akkor elő kell venni a pályázati anyagokat, elő kell venni a végső jelentéseket, természetesen. ...

Oroszi Babett nevét talán kevesen hallottuk eddig, de érik neki a Pulitzer-emlékdíj... Ezt a teljesen kézenfekvő, a nyilvánosság minden egyes elemét érintő kérdést egy volt köztársasági elnöknek csak nagyon kevesen tették volna így fel. Az újságíró iskolákban ezért kell mutogatni ezt az interjút.  

A politikai kommunikációs kurzusokon azonban a válasz az, ami tanítani való. Schmitt Pál szemrebbenés és hatásszünet nélkül, kifejezetten kedvesen és minden bántás vagy sértődés nélkül válaszol, ráadásul úgy, hogy nem lehet belekötni a tartalomba sem. 

És az újságíró nem is forszírozza tovább a témát, a következő kérdés már másról szól. 

Mindkét szereplőnek csillagos ötös. Van remény a magyar újságírás és a politikai szereplők számára...

 

 

Szólj hozzá!

Címkék: politikai kommunikáció best practice

A bejegyzés trackback címe:

https://accordingtome.blog.hu/api/trackback/id/tr526647789

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása