HTML

Non vincere sed vastare venimus...

Egy kommunikációs szakember gondolatai olyan kommunikációs esetekről, ahol a cél/eredmény egyértelműen nem a győzelem volt, hanem a pusztítás... Pedig olyan könnyen lehetett volna...

Friss topikok

A szavak jelentése

2014.09.09. 13:29 :: fpj

Két hirdetés is fut mostanában, ahol egyszerűen hihetetlen mennyire slendriánul bántak a szövegezéssel. Az egyiknél csak simán értelmetlen a reklám, a másiknál nagyobb a baj, konkrétan a megrendelőre húzzák rá - tévesen - a vizes lepedőt...


máp.jpgA Magyar Állampapír népszerűsítése nagy erőkkel folyik, a reklám szlogenje a "kiérdemelt bizalom". Ez OK is lenne, ha elhangzana a reklámban, hogy miért is érdemelte ki a bizalmat az adott termék. Ehelyett a reklám első fele arról szól, miért érdemelte ki pl. a reklámhang egy családtagja vagy lova a bizalmat, míg a második fele arról szól, hogy a Magyar Állampapír milyen magas kamatot ad. És ez utóbbiért megbízunk benne. Szemléletesebben: a zöld szín jó, mert természetes és megnyugtat. Ez a kocka pedig azért is lehetne zöld, mert szögletes. He?

bankelszam.JPGA másik reklám sokkal problematikusabb. Itt a "Magyarország összefog" kampány keretein belül hangzik el 2014 szeptemberében - azaz bő három hónappal az országgyűlési választások után -, hogy az "előző kormány" súlyos hibát vétett, amikor szabad teret engedett a devizahitelezésnek... Khm. Az előző kormány egyben a mostani kormány is, hahó!

Kicsit olyan ez, mint amikor 2-3 évvel a kormányváltás után, a Fidesz nyilatkozataiban még mindig azt a szófordulatot hozták, hogy "az elmúlt nyolc év..."

 

Szólj hozzá!

Címkék: marketing reklám politikai kommunikáció

A bejegyzés trackback címe:

https://accordingtome.blog.hu/api/trackback/id/tr506843949

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása